Těstoviny se sumečkem

Ryby by na našem talíři neměly chybět, ideálně bychom si je měli dát alespoň jednou až dvakrát týdně. Jsou zdrojem prospěšných tuků a minerálů a vitamínů, celkově mají pozitivní vliv na naše zdraví. My doma máme naštěstí ryby rádi. Vedle obligátního lososa jsme si hodně oblíbili sumečka afrického, jehož maso je křehké a mohlo by potěšit i ty, které ryby v oblibě příliš nemají – vůbec není cítit rybinou, naopak chutná delikátně.

K rybě doma nejčastěji chystám brambory na různý způsob. Ale protože jsme zrovna měli týden, kdy mi přišlo, že brambory mi lezou už i ušima, pátrala jsem po jiné úpravě. Těstovinama doma nikdy nic nezkazím! 😀 Tentokrát jsem sáhla alespoň po zdravějších celozrnných. Celý pokrm je navíc vážně rychlovka.

Na cca 3 porce jsem potřebovala

  • 250 g celozrnných těstovin, ale klidně mohou být i klasické
  • ghí (které je jednou ze super variant pro přípravu jídel na pánvi, protože se nepřepaluje)
  • 100 g cherry rajčátek
  • 100 ml smetany na vaření
  • kopr
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř
  • 3 filátka sumečka
  • sýr typu gran moravia nebo parmezán na posypání – nemusí být

 

Jak jsem postupovala

Těstoviny jsem si uvařila podle návodu na obale.

Mezitím jsem si sumečka nakrájela na kostky a cherry rajčátka na třetiny. Kostky ryby jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou. Pak jsem je orestovala na ghíčku a uložila do tepla. V týž pánvi jsem orestovala rajčátka, která jsem po minutce dvou zalila smetanou a dochutila koprem a špetkou soli. Krátce jsem povařila.

Uvařené těstoviny jsem promíchala s omáčkou a servírovala s kousky sumečka, navrch jsem ještě poprášila sýrem.

Dobrou chuť!