
Ryby by na našem talíři neměly chybět, ideálně bychom si je měli dát alespoň jednou až dvakrát týdně. Jsou zdrojem prospěšných tuků a minerálů a vitamínů, celkově mají pozitivní vliv na naše zdraví. My doma máme naštěstí ryby rádi. Vedle obligátního lososa jsme si hodně oblíbili sumečka afrického, jehož maso je křehké a mohlo by potěšit i ty, které ryby v oblibě příliš nemají – vůbec není cítit rybinou, naopak chutná delikátně.
K rybě doma nejčastěji chystám brambory na různý způsob. Ale protože jsme zrovna měli týden, kdy mi přišlo, že brambory mi lezou už i ušima, pátrala jsem po jiné úpravě. Těstovinama doma nikdy nic nezkazím! 😀 Tentokrát jsem sáhla alespoň po zdravějších celozrnných. Celý pokrm je navíc vážně rychlovka.
Na cca 3 porce jsem potřebovala
- 250 g celozrnných těstovin, ale klidně mohou být i klasické
- řepkový olej (případně ghí)
- 100 g cherry rajčátek
- 100 ml smetany na vaření
- kopr
- citronová šťáva
- sůl a pepř
- 3 filátka sumečka
- sýr typu gran moravia nebo parmezán na posypání – nemusí být
Jak jsem postupovala
Těstoviny jsem si uvařila podle návodu na obale.
Mezitím jsem si sumečka nakrájela na kostky a cherry rajčátka na třetiny. Kostky ryby jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou. Pak jsem je orestovala na oleji a uložila do tepla. V týž pánvi jsem orestovala rajčátka, která jsem po minutce dvou zalila smetanou a dochutila koprem a špetkou soli. Krátce jsem povařila.
Uvařené těstoviny jsem promíchala s omáčkou a servírovala s kousky sumečka, navrch jsem ještě poprášila sýrem.
Dobrou chuť!