This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Těstoviny se sumečkem

Ryby by na našem talíři neměly chybět, ideálně bychom si je měli dát alespoň jednou až dvakrát týdně. Jsou zdrojem prospěšných tuků a minerálů a vitamínů, celkově mají pozitivní vliv na naše zdraví. My doma máme naštěstí ryby rádi. Vedle obligátního lososa jsme si hodně oblíbili sumečka afrického, jehož maso je křehké a mohlo by potěšit i ty, které ryby v oblibě příliš nemají – vůbec není cítit rybinou, naopak chutná delikátně.

K rybě doma nejčastěji chystám brambory na různý způsob. Ale protože jsme zrovna měli týden, kdy mi přišlo, že brambory mi lezou už i ušima, pátrala jsem po jiné úpravě. Těstovinama doma nikdy nic nezkazím! 😀 Tentokrát jsem sáhla alespoň po zdravějších celozrnných. Celý pokrm je navíc vážně rychlovka.

Na cca 3 porce jsem potřebovala

  • 250 g celozrnných těstovin, ale klidně mohou být i klasické
  • ghí (které je jednou ze super variant pro přípravu jídel na pánvi, protože se nepřepaluje)
  • 100 g cherry rajčátek
  • 100 ml smetany na vaření
  • kopr
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř
  • 3 filátka sumečka
  • sýr typu gran moravia nebo parmezán na posypání – nemusí být

 

Jak jsem postupovala

Těstoviny jsem si uvařila podle návodu na obale.

Mezitím jsem si sumečka nakrájela na kostky a cherry rajčátka na třetiny. Kostky ryby jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou. Pak jsem je orestovala na ghíčku a uložila do tepla. V týž pánvi jsem orestovala rajčátka, která jsem po minutce dvou zalila smetanou a dochutila koprem a špetkou soli. Krátce jsem povařila.

Uvařené těstoviny jsem promíchala s omáčkou a servírovala s kousky sumečka, navrch jsem ještě poprášila sýrem.

Dobrou chuť!