Božské vafle na víkendovou snídani

Miluju víkendové dny, kdy nepospíchám a můžeme si s přítelem vychutnat skvělou snídani, kterou ani netřeba připravovat „za běhu“. Pravda je, že tyhle vafličky ani moc času nezaberou. Přitom jsou vynikající!

…a pak hurá na běžky!

Byla to vážně parádní neděle, vstávat si bez budíku, z vyhřáté postele se líně zvednout až před jedenáctou a vrhnout se do kuchyně, kde následovalo malé rozmazlování. Až když to všechno zmizelo, teprve jsem řešila, kdy mi vlastně jede autobus do Bedřichova na běžky…:)

Tyhle vafle jsou krásně nadýchané, lehoučké a vše, čím si je doplníte, je povýší na skutečnou lahůdku. Trochu jsem vycházela ze svých osvědčených božských lívanců a trochu pátrala na internetu. Teď s klidem můžu zapomenout na amsterdamskou vafli z mouky, nutellou a banánem… :)))

Rychlejší varianta bez vaflovače: Nadýchané lívance

Co jsem potřebovala:

vyšlo mi to na 4 vafle, což je tak akorát na snídani pro 2

  • 3 lžíce mouky z ovesných vloček (ovesné vločky jsem prohnala mixérem)
  • 4 lžíce kokosové mouky
  • lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • trocha skořice
  • špetka soli
  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka (dala jsem kravské plnotučné)
  • kokosový olej na potření „plotýnek“ vaflovače
  • Oblíbené cokoliv k podávání:) – borůvkový rozvar, tvaroh, zakysaná smetana, kakaový šmakouní krém, oříškové máslo, skořice, banán či jiné ovoce, kvalitní džem, javorový sirup….

Postup

IMG_8641Vejce jsem lehce prošlehala s mlékem a smíchala s rozmačkaným banánem. V jiné misce jsem si smíchala suché suroviny – mouku z ovesných vloček a kokosovou, kypřící prášek, skořici a sůl – do toho jsem pak přilila tekuté věci a metličkou prošlehala. Pokud se vám těsto bude zdát příliš řídké (záleží na velikosti vajec i banánu), přidejte ještě lžíci (či víc) kokosové mouky.

Těstíčkoo jsem nechala chvilku odpočívat – než se mi rozpálil kokosovým olejem vytřený vaflovač. Pak jsem ho lila na plotýnky a nechala pár minutek dovést k dokonalosti.

Na talíři jsem zdobila: jednu jsem si dala s borůvkami (v mikrovlnce jsem minutku zahřívala mražené borůvky, přidala jsem trochu kokosového cukru), lžičkou zakysanky, tvarohem a mandlovým máslem. Druhou pak s kakaovým krémem od Šmakouna, tvarohem, banánem, oříškovým máslem a skořicí. Mňam, vážně boží! 🙂