Špagety s avokádovým „pestem“ a kuřetem

Podry miluje těstoviny, zároveň není snad běžečtějšího jídla. Proto se u nás těstoviny dělají docela často a jsem ráda za každou novou inspiraci. Avokádovou omáčku mě lákalo zkusit už dlouho, takže když mi ji pak připomněla na svém FB i Diana, vydala jsem se hledat inspiraci napříč internetem. A výsledek nás dost potěšil. Množství je víceméně od oka, moc si na nějaké poměry nepotrpím 🙂

Většinu surovin mám z Delmartu.

Dala jsem si vařit špagety – vždy vařím al dente.

Na arašídovém oleji jsem si orestovala kostky kuřecího masa (cca 2 prsa). Dala jsem si ho na talíř na stranu, a přikryla ho alobalem, aby zůstalo teplé.

Na stejné pánvi jsem ogrilovala pár cherry rajčátek (na 2 porce 8 kousků).

Nejdůležitější částí je samozřejmě avokádová omáčka. Do mixéru – sekáčku jsem vložila:

  • trochu povoleného mraženého / nebo čerstvého/ špenátu
  • dužina z jednoho avokáda
  • 2 stroužky česneku
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • cca 10 pekanových oříšků
  • sůl, pepř, pár kapek citronové šťávy, trocha olivového oleje – lze přidávat dle chuti a konzistence

Omáčku jsem pak prohřála na pánvi (stále té jedné stejné) a poté do ní vmíchala špagety tak, aby se vše krásně promíchalo. Na talíři jsem doplnila kuřecím masem, cherry rajčátky a posypala strouhaným parmazánem.