
Jestli něco neodmyslitelně patří k létu, pak slaďoučké knedlíky s ovocem. Jenže co si budeme povídat, po výživové stránce to už taková hitparáda není. Naštěstí si jde trochu vypomoct a hned to vypadá lépe, aniž bychom byli o tu lahodu ochuzeni. Koukejte, jak jsem to vyřešila já. A hlavně si na tom pochutnejte!
Co jsem potřebovala:
- 250 g tvarohu v kostce
- 30 g změklého másla
- 70 g rýžové mouky
- 70 g celozrnné pohankové mouky
- 30 g mandlové mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkového proteinu (mám ráda z dm) – krásně knedlíky ovoní
- špetka soli
- oblíbené ovoce – já měla meruňky, ale později lze sáhnout třeba po švestkách nebo polít knedlíky borůvkami či jahodami
Na zdobení
- Tvrdý tvaroh – nastrouhat na jemno
- Kokosové lupínky (ještě víc top jsou lupínky se slaným karamelem)
- Oříškové máslo mák & kokos Nutspread
- Javorový sirup dle chuti
Ze všech ingrediencí (s výjimkou ovoce:) jsem vytvořila nelepivé těsto tak, aby do něj šlo hezky balit ovoce. S moukou operujte podle konzistence. Pokud se vám těsto zdá moc suché, přidejte kapku mléka.
Z kousku těsta jsem vždy utvořila silnější placičku a zabalila do ní kousek oblíbeného ovoce, – já použila meruňky, které jsem byla i líná vypeckovat:) Druhou variantou je udělat šišky a ty na talíři polít oblíbeným ovocem, ať už rozvarem nebo třeba rozmačkaným s jogurtem.
Kuličky jsem dala vařit do mírně osolené vroucí vody a vařila do vyplavání cca 5 – 7 minut – lépe vyzkoušet uvaření na jednom knedlíku. Na talíři jsem bohatě zdobila tvrdým tvarohem, kokosovými lupínky, oříškovým máslem Nutspread s mákem a pokapala javorovým sirupem.
Nesnědené knedlíky lze po vychladnutí zmrazit na později.