Mandlový quiche s pórkem a nivou

IMG_8024Chutná skvěle teplý i studený, k obědu i večeři, klidně i do krabičky na cesty:) Inspirováno mým oblíbeným paleosnadno.cz.

Na těsto jsem potřebovala:

  • 150 g mandlové mouky
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky (nemusí být)
  • 100 g parmezánu
  • 1 vejce (velikosti L)

Náplň:

  • 200 g slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • cca 1 a půl pórku
  • 1 balení cottage sýru
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 balíček nivy (110 g)
  • 3 vejce
  • 10 cherry rajčátek

Na jemno jsem nastrouhala parmazán a smíchala ho s mandlovou moukou, špaldou a vejcem. Tuhé těsto jsem umačkala do koláčové formy (průměr 19 cm) tak, abych měla vyšší okraj. Korpus jsem propíchala vidličkou a dala na 15 minut péct do vyhřáté trouby na 160°.

Mezitím jsem si připravovala náplň. Na pánvi jsem opekla kostičky slaniny – pustí tuk, po chvíli jsem přihodila kolečka cibulky a pórku, restovala jsem do změknutí. Po vychladnutí jsem promíchala s cottage sýrem, zakysanou smetanou, rozdrobenou nivou a vejci; sůl ani jiné koření není potřeba. Náplň jsem nalila na korpus – pokud je trochu nafouklý a všechen vzduch skrz dírky neutekl, lehce ho vymačkejte, ale pozor na popraskání těsta. Nakonec jsem ozdobila půlkami cherry rajčátek a dala znovu do trouby – 10 minut na 160° + dalších 40 minut na 150°.

IMG_8032
IMG_8027

Další quiche (méně zdravý:), ale lze se inspirovat náplní: Cibulovo-sýrový quiche