
…a rychlá lehká večeře je na světě!
Suroviny na 2 vafle (1 porce)
- 50 g mandlové mouky (já ráda kupuji od LifeLike, ale má třeba i Grizly) nebo jemně mletých mandlí
- 50 ml oblíbeného rostlinného (měla jsem domácí oříškové) nebo kokosového mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka jedlé sody
- trocha másla nebo kokosového oleje na potření plotýnek
Ingredience prošleháme metličkou na řidší těsto a necháme chvilku odstát. Roztopíme si vaflovač vymazaný tukem.
K podávání
- trocha řepkového oleje
- mražený nebo čerstvý listový špenát
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- 1 lžíce octa
- 2 vejce
- 1/2 balení cottage sýru
- černé sezamové semínko
- oblíbená čerstvá zelenina (listí a cherry rajčátka)
Na troše oleje na pánvi jsem si orestovala špenát s prolisovaným česnekem, osolila a opepřila jsem.
Mandlové těsto jsem nalila do vaflovače a nechala ztuhnout.
V kastrůlku s vroucí vodou a lžící octa jsem si jedno po druhém připravila 2 zastřená vejce – v horké vodě udělám lžící vír a rozklepnu vejce. Nechám minutku zatáhnout a vyndám děrovanou naběračkou do misky. Totéž udělám i se druhým vejcem. Žloutek uvnitř zůstává víceméně tekutý, obalený bílkem.
Na talíři na hotové vafle vrstvím špenát, cottage sýr, který lehce osolím, a vejce. Posypu černým sezamem.
Podávám s čerstvou zeleninou.