Mandlové vafle se špenátem, cottage sýrem a zastřeným vejcem

…a rychlá lehká večeře je na světě!

Suroviny na 2 vafle (1 porce)

  • 50 g mandlové mouky (já ráda kupuji od LifeLike, ale má třeba i Grizly) nebo jemně mletých mandlí
  • 50 ml oblíbeného rostlinného (měla jsem domácí oříškové) nebo kokosového mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • trocha másla nebo kokosového oleje na potření plotýnek

Ingredience prošleháme metličkou na řidší těsto a necháme chvilku odstát. Roztopíme si vaflovač vymazaný tukem.

Už máš doma běžeckou kuchařku Prostě jez!? Ne? KLIKNI ZDE!

K podávání

  • trocha řepkového oleje
  • mražený nebo čerstvý listový špenát
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce octa
  • 2 vejce
  • 1/2 balení cottage sýru
  • černé sezamové semínko
  • oblíbená čerstvá zelenina (listí a cherry rajčátka)

Na troše oleje na pánvi jsem si orestovala špenát s prolisovaným česnekem, osolila a opepřila jsem.

Mandlové těsto jsem nalila do vaflovače a nechala ztuhnout.

V kastrůlku s vroucí vodou a lžící octa jsem si jedno po druhém připravila 2 zastřená vejce – v horké vodě udělám lžící vír a rozklepnu vejce. Nechám minutku zatáhnout a vyndám děrovanou naběračkou do misky. Totéž udělám i se druhým vejcem. Žloutek uvnitř zůstává víceméně tekutý, obalený bílkem.

Na talíři na hotové vafle vrstvím špenát, cottage sýr, který lehce osolím, a vejce. Posypu černým sezamem.

Podávám s čerstvou zeleninou.