Mandlová očka

Prima alternativa sušenek, které lze vydávat i za vánoční cukroví. Rychlé, jednoduché, výborné!

Co jsem potřebovala

  • 1 hrnek mandlové mouky (já si kupuji od Lifelike)
  • 2 lžíce kokosové mouky (kupuji v Lifelike)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/4 lžičky skořice (já mám z Delmart)
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1 vanilkový cukr (máte-li rádi sladší, ještě trochu oblíbeného sladidla přidejte)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce kokosového oleje (pokojové teploty = nerozehřívat)
  • 1 lžíce rumu nebo 1/2 lžičky mandlového aroma

Na zdobení

  • oblíbená kvalitní marmeláda (já mám malinovou z Delmart)
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

sušenky

Troubu jsem si předehřála na 180°C – využívám teď hojně kombinaci horkovzduchu a vrchního ohřevu.

Nejprve jsem smíchala všechny suché suroviny. K nim jsem přidala všechny mokré a vypracovala ne příliš lepivé těsto – tak aby z něj šly dělat kuličky. Pokud se vám zdá moc vlhké, přidejte trochu kokosové i mandlové mouky.

Na plech vyložený pečícím papírem jsem tvořila kuličky, které jsem pak palcem přimáčkla tak, aby vznikl důlek.

Pekla jsem dozlatova, trvá to 15 až 20 minut.

Vychladlé sušenky jsem do vzniklého důlku plnila ze lžičky marmeládou a posypala kokosem.

Do druhého dne ještě více zkřehnou. Uchovávejte v chladu.

sušenky