
Chutně se dá péct i bez tun cukru a mouky. No vážně! Tady je výtečný důkaz z našeho programu NoSugar, NoProblem.
Co jsem potřebovala
- 2 hrušky
- 1 vejce
- 40g kokosové mouky
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kokosového krému Nutspread (lze nahradit kokosovým olejem)
- trocha mleté skořice
- 2 lžičky vinného kamene
- plátky mandlí na ozdobu
Ingredience jsou podle zasád Whole30 (resp. paleo) – byť Whole30 „paleo pečení“ zakazuje.
Jablečná varianta s datlemi Lucie Grusové (já nemám ráda datle:)
Jak na to: Oloupala jsem obě hrušky, jednu jsem dala na pánev na lžíci kokosového oleje a restovala doměkka – na kaši. Pak jsem přidala skořici a ještě chvilku povařila.
Vše ostatní, vč. té druhé hrušky přišlo do mixéru, vzniklo testíčko, které jsem ještě posléze naředila šťávou, kterou pustila hruška.
Do formy na muffiny jsem lžičkou kladla těsto a navrch hruškový rozvar.
Šup s tím do trouby (horký vzduch 180°C) na 13 minut, pak jsem posypala plátky mandlí a dopékala dalších 5 minut. Luxusní ještě teplé!
#nosugarnoproblem
Upgrade: dneska jsem upekla s jablíčky (taky super) a dala 2 vejce. Klidně dejte i tři, muffinky budou nadýchanější;)