
Když se říká, že než člověk vyrazí do světa, měl by nejdřív pořádně prozkoumat svou domovinu, protože ta má taky co nabídnout, České Švýcarsko je toho jedním z nejpříkladnějších důkazů. Máme to tu moc rádi! A to tak, že jsme tu spolu byli už podruhé a určitě ne naposledy… (o ČŠ jsem taky psala do RUNu č. 4)
Jedeme sem znovu hned 16. dubna na Labské pískovce půlmaraton
Tentokrát jsme vyrazili do hotelu Ostrov v Tisé. Leží hned na trase zmíněného závodu, a tak jsme si ji nemohli neproběhnout.
Je krásná, byť náročná. Jde o 7,5 km dlouhý okruh, ale v závodě máte na výběr ze tří možností: 7,5 / 15 / 22,5 km, podle toho dáte okruh jednou až třikrát; běžet lze i se psem. Podry trať zná, protože tu loni zaběhl druhý za skyrunnerem Tomášem Bystřickým.
Trasa je pestrá, spojuje lesní trail, písčité cestičky mezi skalami i pískovcové schody, náročný technický seběh, měkké výběhy i asfalt. My měli v neděli v podvečer štěstí, že jsme nepotkali živáčka a ještě si mohli užívat jarního počasí, které nás hned druhý den trochu opustilo. Závod se totiž běží za plného turistického provozu, tedy se klidně můžete v některém užším místě šprajcnout. Asi jediná škoda.
Dvě noci jsme strávili v hotelu Ostrov v Tisé, který je mimochodem zároveň partnerem závodu, a tak lze poukaz na ubytování i vyhrát (Makej, Podry!). Spojení běhání a úžasného hotelu je top! A Ostrov top je. Proč?
- je tu božský klid a není tu signál! (ďábelský smích)
- mají tu moc pěkný wellness s finskou saunou, párou, vířivkou a bazénem = rege po běhání a vůbec super relax
- z restaurace, i z některých pokojů, je krásný výhled přímo na skály
skvěle tu vaří. Z čerstvých surovin a neotřele. Vím to, protože jsem tu byla už před časem. Tentokrát jsem bohužel byla paralyzována nějakou rýmou (?) a moje chuťové buňky byly polomrtvé :/ Kulajda ale vypadala skvěle, a Podry, který ji ode mě ochutnal, říkal, že byla i výborná! Super byl i výběr sýrů a uzenin k vínu, které si tu lze rovněž vychutnat. Taky mají vlastní kávu Ostrov – to je něco pro nás milovníky kafe.
- Boží snídaně! Jsem ulítlá na (hotelový) snídaně. A tady jsou vážně bohaté. Musím zmínit: Vejce na různé způsoby, kaše!, polévka, lívance, spousta ovoce a zeleniny, domácí zákusek,… Nevíte, co si dát dřív! Mrzí mě, že jsem si nevyfotila svojí krupicovou kaši s müsli a ovocem. A ty lívance. A vejce. …
Doporučuju! Nejen na romantický pobyt ve dvou jako dělané!
Líbit se tu bude díky množství pískovcových skal taky milovníkům lezení. Kdybych se cítila lépe, jdeme do toho! Na boulder i s jištěním – což tu ale není tak snadné, protože kruhy jsou daleko od sebe.
No a pak jsme v Českém Švýcarsku byli taky na konci roku:
Na konci roku jsem si chtěla dopřát voraz. A jelikož byl 26. v (Podryho) plánu Běh na Sněžník, pátrala jsem v okolí. Tak…
Zveřejnil(a) Za běhu dne Pondělí 2. leden 2017