Čoko-koko mug cake

Ne, že bych o mug caku slyšela až teď, ale docela dlouho jsem neměla mikrovlnku a rozehřívat troubu se mi kvůli jednomu snídaňovému hrnečku nechtělo. Nedávno se mi mug cake připomněl na Instagramu a právě dnes přišel jeho den! Snad bych až nevěřila, že to může být tak jednoduché a rychlé – ideální snídaně „za běhu“! A těch variací, které lze následně vymýšlet. Napříč internetem najdete řadu inspirace a můžete kouzlit přesně podle vaší aktuální chuti.

Základem je tedy větší hrneček (350ml) vhodný do mikrovlnky a mikrovlnná trouba (lze použít i klasickou, ale to mi přijde zbytečné).

mug cakeMůj první mug cake

  • 40 gramů ovesných vloček
  • 1/2 kelímku bílého jogurtu (= 75 gramů)
  • 1 vejce
  • 1/3 lžičky kypřícího prášku
  • 1 a 1/2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky kokosu
  • 1 lžička medu
  • na zdobení: druhá půlka jogurtu, 3 čerstvé jahody, trocha sekaných vlašských ořechů

Všechno jsem smíchala v misce, přesunula do hrnku a dala do mikrovlnky na nejvyšší výkon (800W), kde jsem ponechala 4 – 5 minut (někdy doporučují jen cca 3). Pak jsem nožem objela okraje a mug cake jednoduše vyklopila na talířek a dozdobila. Mňam! Je to super variace ranní ovesné kaše.

Do „těsta“ můžete dle chuti přidávat semínka, oříšky, sušené (rozinky, brusinky,..) i čerstvé ovoce, skořici, zkrátka navýsost experimentovat.

mug cake