
Avokádo – to není jen fenomenální guacamole. Připrav si tenhle jednoduchý a přitom výtečný salát. Hodí se jako příloha k masu, ale můžeš ho jíst i samotný s celozrnným pečivem.
Na 2 porce potřebuješ
- 1 bílou cibuli nakrájenou na osminky
- 1 červenou cibuli nakrájenou na osminky
- 1 zralé avokádo
- baby špenát nebo rukola
- parmazán (nebo Gran Moravia)
- konopné semínko Zelená Země
na zálivku
- 4 lžíce olivového nebo arašídového oleje
- 2 lžičky třtinového cukru
- šťávu z 1 menšího citronu (případně půl citronu a půl limety:)
- 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
Rozpálenou grilovací pánev potři olejem a orestuj obě cibule ze všech stran. Z uvedených ingrediencí umíchej zálivku. Avokádo oloupej, zbav pecky a nakrájej na kostičky. Na talíř připrav baby špenát nebo rukolu, předej grilovanou cibuli, kostičky avokáda a hoblinky parmazánu. Posypej konopným semínkem a pokapej zálivkou dle chuti. Případně trochu posol a opepři.
Avokádo jako superpotravina na zaběhu.cz
Proč jíst avokádo na blogu Edy Kožušníka
Avokádo: bojovník proti cholesterolu, špatné náladě i únavě – rungo.idnes.cz