
Miluju banana bread a baví mě na něm, že je pokaždé jiný! Z tohohle svýho experimentu jsem byla opravdu nadšená!
Potřebovala jsem:
- 1,7 hrnku mouky – mix mandlové (cca polovina), arašídové (trochu víc než kokosové) a kokosové – kupuji od LifeLike
- 1 bio vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátové oříšku
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička sody na pečení
- 2 lžíce chia semínek
- 2 vejce
- 2 – 3 lžíce medu
- 1 velká lžíce arašídového másla (já mám Nutspread)
- 150 ml (oříškového nebo kravského) mléka
- 2 banány
- 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 3 lžíce kakaových bobů v kokosovém cukru od Iswari
Postup:
Nejdřív jsem smíchala všechny suché suroviny. Vejce jsem vyšlehala s medem a oříškovým máslem, pak jsem přilila a přišlehala ještě mléko.
Obě části jsem spojila a přidala jsem ořechy a kakaové boby. Zamíchala.
Formu na srnčí hřbet jsem vymazala kokosovým olejem a vysypala kokosovou moukou. Pekla jsem cca 60 minut při 180 °C na horkovzduch.